Uporabne povezave

 

V tem zavihku sva vam pripravili nekaj koristnih povezav do idej, spletnih strani, napotkov, , ki jih lahko integrirate v svoj razred z učenci, ali jih uporabite za lasten razvoj.

 

  • Pesem Na cesti nikdar nisi sam svari voznike, da morajo biti pazljivi, saj so na cesti tudi otroci. Predlagava, da se učenci pesem naučijo in jo zapojejo na nastopu, proslavi itd. Shranite in natisnite si lahko besedilo z akordi za spremljavo pesmi ob kitari ter besedilo pesmi.

Video posnetek: Na cesti nikdar nisi sam

  • V spodnjem posnetku Otroci v prometu, avtorja Javna agencija RS za varnost prometa, je kratko, jedrnato in nazorno prikazan dejanski način dojemanja otrok v prometnih situacijah. V kolikor si želite, da bi o tem izvedeli kaj več, kliknite predvajaj na spodnjem video posnetku.

Licenca Creative Commons

To delo je objavljeno pod licenco Creative Commons Priznanje avtorstva 4.0 Mednarodna. Avtor: Javna agencija RS za varnost prometa

  • Na spodnji povezavi lahko najdete informacije o uporabnih delavnicah Zavoda Varna pot, ki jih izvajajo mladi moderatorji tega zavoda in le-ti pridejo delavnice izvesti v razred. Delavnice so prilagojene tako za 1. kot tudi za 2. vzgojno-izobraževalno obdobje. Delavnice so med seboj časovno različne, zato se jih lahko uporabi oz. izvede tako za eno šolsko uro kot tudi za celoten šolski dan – naravoslovni dan.

Delavnice v 1. in 2. vzgojno-izobraževalnem obdobju o varnosti v prometu

  • Na spodnji povezavi si lahko ogledate idejo, kako izvesti projektno učno delo na temo varnosti in mobilnosti. Učenci so zelo aktivni in samoiniciativni in s tem pridejo do uspešnih končnih ciljev glede varnosti. Učenci so s svojim delom dosegli veliko ukrepov, ki so koristni in veliko varnejši od prvotnega. V kolikor si želite, da bi tudi vaši učenci bili aktivni in naredili nekaj dobrega za varnejše ravnanje v prometu, si lahko pogledate spodnji posnetek in morda kaj podobnega izvedete tudi sami v svojem razredu.

Ideja za izvedbo projektnega dela z učenci na temo varnosti in mobilnosti

  • Spodnji posnetek prikazuje koreografijo na Goodyear-ovo pesem Promet, ki govori o varnosti otrok v cestnem prometu. Lahko se naučite koreografijo s pomočjo spodnjega video posnetka in to naučite učence naprej. Učencem so namreč  na zabaven način podane koristne informacije o ravnanju v prometu. Ker sva mnenja, da je učenje skozi ustvarjalni gib ključnega pomena pri usvajanju vsebin, bi takšen način poučevanja še toliko bolj priporočili. Ples in pesem pa lahko prav tako uporabite na kakšni proslavi ali prireditvi, v kolikor bi se tema le-teh dotikala prometa.

Licenca Creative Commons

To delo je objavljeno pod licenco Creative Commons Priznanje avtorstva 4.0 Mednarodna. Avtor: GOODYEAR DUNLOP SAVA TIRES